Kävin kuukauden matkalla nuoruuteeni.

 

IMG_5320.jpg

 

Kävin läpi kirjeenvaihdon, jonka kirjoitin yhden nuoren miehen kanssa elokuusta 1980 tammikuuhun 1984. Otin tuon kuvan 24.11. kun olin saanut kirjeet suunnilleen aikajärjestykseen. En ole löytänyt tuolta ajanjaksolta vanhoista tavaroistani yhtään allakkaa tai kalenteria, joten kaikki muistelu perustuu noihin kirjeisiin ja muistitietoon.

Sain elokuussa 1980 kortin mieheltä, joka oli armeijassa ja jonka kanssa olin ollut yhdellä parin viikon mittaisella kurssilla saman vuoden tammikuussa. Kurssilla emme tehneet tuttavuutta tai ehkä hän oli vähän kiinnostunut, siinä kaikki. Minä kirjoitin vastaukseksi kirjeen, jonka tarkoituksena oli tehdä selväksi, että olemme varsin erilaiset tyypit, mutta kirjoitin kuitenkin kohteliaasti. Sain kaikesta huolimatta vastaukseksi kirjeen. Yritin uudelleen samalla tyylillä, mutta taas tuli kirje. Siitä se jatkui samalla tavalla. Välillämme oli 600 km:n matka, mutta kuitenkin kävin tapaamassa häntä tammikuussa 1981, kun hän oli jo päässyt armeijasta. Hän kävi tapaamassa minua helmikuussa. Maaliskuussa muutin Oulusta Turkuun ja pikkasen matkanteko muuttui, nyt oli vain 300 km välillämme. Tuon kirjeenvaihtomme aikana kumpikin meistä muutti neljä kertaa tai enemmänkin riippuu, miten lyhyet työharjoittelujaksot lasketaan, mutta välillämme oli aina vähintään 200 km.

Viimeisen kirjeen hän on kirjoittanut minulle 3.1.1984, se oli tiistai ja seuraava lauantai oli loppiainen ja silloin oli meidän häät. Tuossa laatikossa on siis meidän molempien kirjoittamat kirjeet, vähän vaille 400 lähetystä, siinä on muutamia kortteja myös. Ne ovat kulkeneet mukanamme muovikassissa muuttokuormissamme, mutta tässä välillä emme ole lukeneet niitä. Näyttäisi siltä, että ne ovat aivan kaikki tallessa. Naputtelin suuren osan tekstistä koneelle ja yhdessä muistelimme. Mitään suuria unohduksiin jääneitä asioita ei tullut esille, mutta kunkin hetken tunnelma ja tunteet nousi kyllä niin pintaan, että aivan herkistyi.

17.12. sain käytyä kaikki kertaalleen läpi ja sitten olikin jo aika siirtyä jouluvalmisteluihin.

 

$€