24.10.

Kävin läpi punastumassa olevat tomaatit, hain myös nyt hiljattain keräämäni miehen verstaasta. Tein tomaattikastiketta, laitoin siihen myös: valkosipulia, sipulia, omenaa, timjamia ja viimeiset paprikat.

Raahasin, en jaksanut nostaa sitä, sinisarjan pesuhuoneesta eteisen naulakon alle. Saa olla siinä viileässä ja pimeässä kevääseen asti. Pääosa lehdistä on vielä vihreitä. Vein paprikan versot kompostiin.

Lastasin kaikki epämääräiset nurkissa lojuvat huonekasvit ja vedessä juurtuneet pistokkaat kahteen pahvilaatikkoon. Saavat lähteä täältä. Mukana on jossakin muodossa: pitsi-itulehti, enkelinsiipi, pelakuu, tuoksupelakuu sekä vihreä että vaalea, vihreä rönsylilja, taskujuoru, raidallinen taskujuoru, intiankarvajuoru, afrikankarvajuoru, aasinmaksaruoho, purppurajuoru, ruellia = ruususiivikki, tyyriä, nukkatyräkki = pahapoika, liisankukka = kiiltoliisukka. Yhden purkillisen kiiltoliisukan pistokkaita istutin multaan, sen pidän itse. Neljä kituvaa punalehteä vein kompostiin. Neljännen päivän jälkeen olen istuttanut apostolinmiekat yhteen ruukkuun ja vein mummulle. Samoin tein kolmelle pienelle kiinanruusulle, yhteen ruukkuun ja peräkamariin.

Kannoin viimeiset Antonovka-omenat keittiöön.

Tein porkkanasta ohuita siivua ja laitoin eilen lämmitettyyn takkaan kuivumaan. Hyvin onnistui.

Ruusuvisiikki kukkii niin ja papinkaura.

IMG_8845.jpgIMG_0740.jpg

 

29.10.

Kaivoin mukulapinaatin juurakon kasvihuoneen mullasta ylös. Olikin pirteän näköinen. Myös ananaskirsikan kaivoin ylös, sen kunnosta en osaa sanoa mitään. Voi olla saanut jo liikaa kylmää.

Keitin tomaattisosetta. Vein kypsymättömät pilaantumaan alkaneet tomaatit kompostiin. Muutama hyvä jäi leikattavaksi leivälle. Joten tomaatit on nyt loppuunkäsitelty.

IMG_0739%20%282%29.jpg

Keitin Antonovkat soseeksi, pakastin sen. Muutama jäi heti syötäväksi. Joten omenat on nyt loppuunkäsitelty.

IMG_0745.jpg

Vein kasvarista kellariin: mukulapinaatit ruukuissa tai ilman, yhden pienen ruukun toin tuulikaappiin, ananaskirsikan, teeyrtin ja värimataran. Pioni olikin jo kellarissa.

Vein ulkoa kasvariin: ranskalaisen rakuunan ja aidon piparmintun.

Siivosin kasvarista versoja pois. Löysin vain muutaman ruusupavun siemenen. Miten ne ovat kasvattaneet isoja pitkiä palkoja, joiden sisässä ei ole kunnon siemeniä. Jätin siementuotantoa varten palkoja tuleentumaan, mutta se homma meni nyt pieleen, ei tullut tarpeeksi siemeniä.

 

 

$€