Nytkö sitten pitää käydä ruokakaupassa hakemassa iso lasti ruokaa ja linnoittautua tänne metsään pelkäämään Omikronia. Kyllä mä niin olisin toivonut, että nuo rokotteet olisivat olleet parempia, ehkä niitä tulee pian uusia. Esikoinen sanoi, että hän ei ainakaan ala montaa vuotta käymään koronapiikillä kolmen kuukauden välein, just. Eikä tämä systeemi toimi niinkään, että annettaisiin syksyllä piikki kuten influenssaan, jos kerran yksi piikki toimii vain lyhyen ajan. Tuliko tästä joku ikuisuuskysymys, tästä koronasta.

Kai tuli, tuttu soitti ja esitelmöi mulle suurella innolla, että Suomi on vähitellen liukumassa diktatuuriin, kun tällä tavalla ihmisiä rajoitetaan ja syyllistetään. Mallia on otettu totalitaarisesta Kiinasta, jossa väitetään saaduksi korona hallintaa rajoittamalla ihmisten kokoontumisia., mutta se on vale. Kaikki tällainen huono muutos tapahtuu hitaasti, niin kävi Natsien juutalaisvainojenkin kanssa, paljon oli jo hitaasti tapahtunut ennen keskitysleirejä. Länsimaisella ihmisellä pitää olla täysi ihmisoikeus ja täysi yksilönvapaus. Nykyään asiantuntijoita sensuroidaan. Tiedot koronasta ei ole tosia. Sanoin hänelle, että tähän Suomen rajoituspolitiikkaan on turha sotkea Kiinaa. Kiina liittyy koronaan vain siten, että ovat voineet tehdä tämän viruksen. Yritin selittää, että korona on niin vaarallinen tauti, että on pakko rajoittaa tai ihan oikeasti tarvitaan niitä ruumiskontteja. Koko yhteiskunnan toiminnot romahtavat: ei pystytä hoitamaan sairaita, koska vakavasti sairastuneita on suuret määrät ja hoitohenkilökunta on itse sairaana, ei tule kauppoihin ruokaa, koska elintarviketyöntekijät makaavat koton kuumeessa, samoin kuljetuspuolen ja kaupan työntekijät. Ei tämän viruksen kanssa saa leikkiä. Hän vaan intti, että parempi olisi antaa terveen kansan sairastaa ja niin saataisiin koko kansalle laumaimmuniteetti, ei kannata rokottaa, koska siitä ei ole mitään hyötyä, rokotetut tartuttaa ja sairastuu ihan samalla tavalla kuin muutkin. Rokottamattomia on syyllistetty tavalla, joka loukkaa ihmisoikeuksia. Heidät on demonisoitu. Siihen sain sanottua, että eikö viime aikoina ole syyllistetty ketään muuta. Koiranomistajat eivät kerää kakkaa, eikö saa olla koiria. Mummot sytyttävät takkansa väärin, pitääkö mummojen palella. Maanviljely rehevöittää vesistöt, eikö tarvita viljaa. Naudat tuottavat metaania, eikö tarvita maitoa. Autot saastuttavat, eikö syrjäkylien kansa saa käydä missään, älkää puhuko joukkoliikenteestä, sitä ei ole. Ja nuoriso. Hän keskeytti minut ja alkoi puhua koronapassista ja siitä, että länsimaisessa valtiossa ei saa olla sellaista rajoitetta. Kysyin häneltä, että eikö hänen elämässään ole mitään muuta vapautta rajoittavaa tekijää. Noudattaako hän liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia, entä muita lakeja. Miksi hän ei hyväksy koronapassia, vaikka hyväksyy hygieniapassin. Ei se ole sama asia. Sanoin, että testausta pitää jatkaa, mutta jäljitys on tullut siihen pisteeseen, että sen saa lopettaa ja sälyttää vastuu jokaiselle ihmiselle itselleen. Sauhusin hänelle koronan vaarallisuudesta, pitkäkestoisena se tuo paljon työpoissaoloja, virus vaurioittaa ihmistä tavalla, jonka vaikutuksista vuosien päähän ei tiedetä, luultavasti hermosairaudet lisääntyvät paljon, ja näin menetetään terveitä elinvuosia joskus tulevaisuudessa. Hän sanoi vain, että hän ei tiedä ketään, jolla olisi ollut tavallista pikku kuumetta kummempaa tautia, vaikka ei ole rokotettukaan.

 

Olen saattanut kirjoittaa tuon edellisen tyylistä ennenkin, koska olen käynyt tuota samaa keskustelua tuon saman tyypin kanssa ennenkin. Puhelimessa onneksi, pelkäisin saavani häneltä koronan, jos kasvokkain selitettäisiin, vaikka onhan minulla jo kolme piikkiä saatuna.

 

$€