Olen nyt DIY-bujoillut kaksi ja puoli vuotta ja saanut aikaiseksi kuusi kirjaa, seitsemäs on puolivälissä täyttymässä. Nuo ovat A4 kokoisia luonnoskansioita, yleensä olen ostanut Tokmannista, hinta 6-7€.

IMG_1708.jpg

Kaikki lähti alkuun siitä, että tutustuin plannerointiin, mitä se sitten onkaan suomeksi, kalenterin koristelua, mutta halusin tehdä koristeeni kierrätysmateriaalista enkä halunnut ostaa niitä tiettyjä juuri siihen kalenteriin sopivia tarroja ja teippejä ja muuta kaupallista kamaa. Tein siis kalenterini luonnoskirjaan, se on tuo ensimmäinen bujo. Mutta jo muutaman viikon kuluttua olin tutustunut bujoiluun ja ihastunut kovasti, koten vähitellen DIY-kalenterini muuttui bujoksi.

 

https://satuetainen.vuodatus.net/lue/2016/06/lisaa-kalenterista-ja-plannerista

 

2016 mulla oli käytössä myös Burde Päiväkirja, jossa on sivu joka päivälle. Se toimi sekä allakkana, kunnes tuli bujo, sekä päiväkirjana, paitsi joulukuussa, jolloin kirjoitin päiväkirjaa sekä bujoon että muistikirjaan. Revein muistikirjasta sivut irti ja laitoin klemmarilla kiinni bujoon kyseiseen kohtaan. Niin oli kaikki tieto bujossa.

 

Mutta kun bujo on iso lappusia pusuava kirja, ei sitä voi kuljettaa mukana, niin ostin vuodelle 2017 Business-allakan muutamalla eurolla Tokmannista. Teippasin heti aluksi sanan business piiloon. Siinä on aina viikko aukeamalla, päivät pystyssä kuten bojossanikin, päivien numerot ylhäällä. Tuo samanlainen allakka on edelleen käytössäni. Merkitsen sinne kaiken mahdollisen mihin voisi mennä, mitä voisi katsoa telkkarista ja sellaista, suttaan sitten yli, kun ei tule toteutumaan, mutta seuraan mahdollisuuksia. Sinne laitan myös muiden asioita, jotka vaikuttavat minuun: mieheni menemisiä, äitini lääkäri ja labra-aikoja, lasteni työvuoroja ja lomia, lastenlasteni hoitopäiviä, ja kaikkea mahdollista. Vaikka tuo allakka ei ole aivan pieni, niin se mahtuu kuitenkin veskaan ja otan sen mukaan terkkariin tai muualle missä voi olla allakka tarpeellinen.

 

Kun kirjoitin päiväkirjaa muistikirjaan ja sitten revein sivut irti ja liitin bujoon, tuli päiväkirjastani todella hankala lukea. Runsas vuosi sitten tein muutoksen, kirjoitan nyt päiväkirjani Officella, mikä ohjelma sitten onkaan käytössä, tällä koneella on nyt Open, kun yhden opiskelijan tunnuksia ei riitä koko suvun kaikille koneille. Tulostan aina kuun lopussa päiväkirjani ja laitan kansioon, samalla kerään bujon välistä aanelosia samaan kansioon, sinne menee ainakin verotukseen ja terveyteen liittyvät paperit, ovat siellä järjestyksessä ja helposti löydettävissä, eikä bujo räjähdä lihavuuttaan.

 

Teetän jonkin verran paperikuvia, niiden tekemiseen minulla ei ole tulostinta, sillä pelkään, että sitten tilanne ryöstäytyisi käsistäni ja kuvia olisi liikaa, jos itse tulostaisin. En laita kuvia bujoon enkä päiväkirjakansioon, vaan niille on oma albumi, siihen liimaan myös materiaalia sukulaisista: sukujuhlakuvia, heidän lähettämiään kuvia, joulukirjeitä ja kaikkea sellaista. Se ei ole oikeastaan minun, vaan koko porukan yhteinen, sillä yleensä sitä materiaalia on vain yksi kappale.

 

Pieni muistikirja kulkee aina mukanani, vaikka minulla on nykyään Word myös kännykässä ja asiakirja pilvessä, mutta kännykällä on vaan niin hankala kirjoittaa. Yksi tuttu näpytteli kännykällään romaanin, huh, ei sitä ainakaan vielä saa kirjakaupasta. Kuukauden lopussa, kun järjestän bujoni ja päiväkirjani, käyn läpi myös muistikirjani, sinne ei kuulu jäädä mitään tärkeää, vaan kirjoitan ne jonnekin eteenpäin oikeaan paikkaan, jos jotakin jää kirjoittamatta sen merkitsen huomiokynällä. Samalla siivoan myös pilvessä olevan asiakirjani, siellä voi olla päikiä päiväkirjaa.

 

SE