Nyt on tietynlainen välivaihe syksyssä.

Pojan viljat on puitu, mun mies pui ne. Oljet on paalattu, mä paalasin ne. No mitäs poika sitten teki? Karjahommia. Huolehti, että rakennustyömaalla oli kaikkia tarvittavaa, ajeli rautakauppaan ja rakennuskonevuokraamoon, suunnitteli työn kulkua rakennusmiesten, putkimiehen, sähkömiehen ja tietokonemiehen kanssa. Kuskasi viljat kuivurille ja kuivasi ne. Rahtaa edelleen olkipaaleja pelloilta suojaan. Kääri rehupaalit muoviin. Piti Sirppi-sovelluksen ajan tasalla. Nyt pitäisi tehdä vielä viimeiset rehut, kunhan maa vähän kuivahtaa sateen jälkeen.

Täällä omassa kolossa ei ole paljoa tapahtunut syystä ja toisesta. Muutamana päivänä olen kirjoittanut kasvien päiväkirjaa. Löydän kyllä sen. Se on aika vanhaa asiaa. Sääennuste on hankala: ensi yöstä on tulossa kovin kylmä ja sitten seuraa lämpimimpiä öitä pitkään, on kyllä päivät niin kylmiä, että ei siinä paljon tapahdu. Nyt pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja ryhtyä loppusyksyn hommiin.

Paljuissa kasvavat sinisarja ja päivänlilja ovat sateensuojassa kasvarissa. Sinisarja pitää varmaan ottaa pian sisälle, päivänlilja saa odottaa vielä kellariin pääsyä. En oikeastaan tiedä minne sinisarjan laitan, se on nyt paljon isompi kuin vuosi sitten, minne saan sen mahtumaan. Pitää tarkistaa sen märkyys, pitääkö nostaa pois paljusta joksikin aikaa kuivahtamaan.

Viikon päästä onkin jo mikonpäivä. Sille ei vaan voi mitään, että nyt kun yö alkaa olla päivää pidempi, muuttuu elo kylmäksi ja pimeäksi. Tein äsken takkaan ensimmäisen kerran syksyllä tulen, enää ei puuhellan lämpö pidä koko töllissä lämpöä yli 15 asteessa, vai mihin se piti laskea. Täällä on nyt 15 astetta, kai siihen talven mittaan tottuu ja vähitellen tulee kiskottua enemmän vaatetta päälle. Etsin talvivaatteitani ja löysin nyt vasta kesävaatteeni, no, keväällä sitten toivottavasti muistan niiden säilytyspaikan.

IMG_8148.jpg

$€