Vanhin pitsi-itulehti kasvoi pitkäksi äitini keittiön eteläikkunalla. Toin sen pois, sillä piti saada tilaa kukkiville pelargonioille. Vanhat ihmiset pitävät kukista. Siis olenko minäkin jo vanha. Ainakin olen äitiäni nuorempi, ja paljon nuorempi, 32 vuotta.

IMG_6021.jpg

Otin sen latvasta pistokkaan ja jäljelle jäi kanto, jossa oli kaksi vielä hyvää vihreää lehteä. Ruukussa on paljon pikkutaimia, jotka voivat lähteä kasvamaan, kunhan saavat vettä. Alalehtien pikkutaimet ripottelin pariin ruukkuun mullan päälle. Jos tuo kanto jaksaa kasvattaa lehtien tyville haarat, saan siitä kaksi pistokasta. Pistokastaimet ovat vankempia kuin lehtien reunojen pikkutaimet ovat alkuun, tulee niistäkin tukevia, kun istuttaa aina isompaan ruukkuun entistä syvempään.

IMG_6024%20%282%29.jpg

Pistokkaasta kasvatan itselleni uuden kasvin ja pikkutaimista muutaman varakasvin, mutta muut eivät pääse syksyllä meille sisälle. Olen oppinut, että jokaisesta kasvilajista tai lajikkeesta, jonka haluaa säilyttää, pitää olla ainakin yksi varakasvi. Kaikkea voi sattua ja varsinkin yllätyksiä.

IMG_6028.jpg

 

 

 

 $€