Aika kuluu nopeasti, elämä valuu käsistä kuin vesi sormien välistä, ei siitä saa kiinni, eikä tiedä minne se katoaa. Menneisyyteen.

Kaikki ei mene kuten on suunnitellut. Piti tehdä elämäntaparemontti ja alkaa sauvakävelemään säännöllisesti. Harjoittelin jo vähän joulukuun puolella, näytti hyvälle, vuoden vaihteessa oli jo kova vauhti päällä, mutta sitten tapahtui lento sauvojen kanssa liukkaalla tiellä. Ei multa mitään luita katkennut, mutta selkä oli pitkään arvaamattoman kipeä, jotkut jalkojen ja käsien liikkeet viilsivät ilkeästi. Sekin meni pieleen, että ensin pidin pistämistä vain vanhuuden vaivana, jonka päätin selättää reippaalla keppijumpalla, kiersin ja pyöritin oikein urakalla, ja niin selkä tuli entistä kipeämmäksi. Sitten istuin tässä koneella viikon tai puolitoista. Kun mulla oli sauvat käsissä kaatuessani, niin varmaan joku paikka revähti ja se jumppa teki sen vaan entistä pahemmaksi, eikä antanut aikaa paranemiselle. Nyt sitten menneellä viikolla olin jo hyvässä kunnossa, kun kaaduin toisen kerran. Nyt saan kyllä syyttää kuluneita Hai-saappaitani, mut-ku laitoin ne jalkaan, kun ne on helppo potkaista pois ja tiesin, että Esikoisella käydessäni kuljen ulos ja sisään. Ja saappaat piti olla, koska olin karjahommissa auttamassa. Nyt sitten on taas kankku kipeä, kyllä täysin eri tavalla. Oli jo mielessä, että taas kuun vaiheessa on aika aloittaa alusta. Näkee. Epäonnen jatkoksi keskiviikkona lähti hampaasta paikka, pitääpä tässä kerätä henkisiä voimavaroja hammaslääkärin tilaamista varten. Ei kiva.

Tammikuun projekti piti olla muisteluitten kasaaminen. Olenhan sitä tehnyt ja työtunteja on kulunut, mutta valmista ei ole tullut niin paljoa, kuin haaveilin. Vaikeuttaa, kun on muistiinpanot hajallaan, olen kirjoittanut muistikirjaan ajatus kerrallaan, sen mitä on muistista ulos tullut ja niitä muistiinpanoja on vuosien varrelta: pitkiä kertomuksia, jutunpätkiä, lauseita, avainsanoja. Ja kaikki mikä missäkin, ja mikä mistäkin aiheesta. Kyllä mä niistä vielä yhtenäisen kokonaisuuden väännän.

 

IMG_0630.jpg

 

Hain ennen lumen tuloa mustikan varpuja sisälle maljakkoon. Pieni muistutus siitä, että kevättä kohti mennään.

 

$€