Bujoni oli päästyään vauhtiin alkukankeuden jälkeen ihan oikeaoppinen bujo. Kun ostin allakan, jätin bujosta kuukausinäkymän pois. Yleisesti ottaen mulle kuukausi on melko tarpeeton, elän viikkoja ja vuodenaikoja. Future log ja to-do ovat olleet mukana aina ja edelleen, koska bujossa aukeama on viikko, siihen kuuluu myös viikon to-do lista. Teen sivuja vain viikon tai korkeintaan kaksi eteenpäin, sillä väliin voin laittaa minkä tahansa listan seuraavalle tyhjälle sivulle, niitä on tullutkin tehtyä, myös sivuja lippusille ja lappusille.

 

Syksyllä jätin bujosta pois kasviharrastusjuttuni ja otin niille käyttöön oman vihon. Kerään siihen vielä joitakin tietoja bujoistani, koska tulen tarvitsemaan niitä. Tuon erillisen vihon voin ottaa mukaani ulos. Siinäkin on bujon piirteitä: kasvilistoja, suunnitelmia ja tehtävilistoja, mutta mitään kalenteria siinä ei ole.

 

Jo kauan minulla on ollut muistikirja, johon kirjoitan muistiin katsomiani elokuvia, ne on yleensä kotimaisia, ja laitan siihen pienen mielipiteeni näkemästäni. En ole mikään todellinen elokuvaharrastaja. Katson pääasiassa kotimaisia uusia ja uudehkoja elokuvia, en enää Kulkurinvalssia, uusissa on jotakin tämän päivän todellisuudesta tai sitten kaunista rentouttavaa. Räväkkä härski kohellus, kuten Luokkakokoukset, eivät ole makuuni. Napapiirin sankarit on siinä rajoilla. No kuitenkin elokuville on oma pikku kirja.

 

My bujo is memory keepin, yhdenlainen kerätyn kasa, vaikka siinä ei olekkaan valokuvia, mutta montaa laijia muuta mikä muistuttaa eletyistä päivistä. Paljon paperia, vaikka ne tosi tärkeät ovatkin päiväkirjakansiossa. Tuota bujoani on vaikea selata. Ja kun träkkerit on monen sivun päässä, on niiden täyttäminen hankalaa. Haluan kuitenkin pitää bujoni tuollaisena keräilypaikkana, ja siksi ostin nyt 19x12 senttisen pistekirjan träkkereitä varten. Kun täytän taulukoitani, ei minun tarvitse selata tuota isoa viikkoaukeamat sisältävää kirjaa. Nyt sitten vuoden alusta on koko systeemissä: iso bujo ja pikku bujo, allakka ja muistikirja. Näkee miten alkaa toimia.

 

Jos kuukausi on tarpeeton, niin nyt kuitenkin otin sen käyttöön träkkeröinnissä, mitä se on suomeksi. Siinä viikko on liian lyhyt jakso ja kuukauden päivät mahtuu sivulle, tilaa koristelulle ei jää, mutta ei sitä tässä tarvitakkaan.

 

img057.jpg

 

Ensin on tärkein eli sää. Tähän ei mahdu sääennusteen seuranta, mutta kasvukaudella voin tehdä sen bujooni, kuten ennenkin, mutta toteutunut sää tulee tähän. Ja sen viereen mummu eli äitini, ensimmäiseen sarakkeeseen rasti, kun käyn katsomassa ja merkinnät mahdollisista puheluista, joita on kuitenkin aika harvassa. Pitkään sarakkeeseen selitystä äitin tilanteesta ja viimeiseen rasti, kun kuskaan äitiä johonkin suuntaan.

 

Viivat vedin ilman viivainta. Seuraava sivu kummittelee läpi. Ajattelin ottaa tähän vihkoon käyttööni puuvärit, jotka olen voittanut joskus arpajaisista. Ne ovat kylläkin aika kovat, väriä ei irtoa hyvin paperiin, mutta yritän. Tässä kuva kynien kotelosta.

img059.jpg

 

Toisessa aukeamassa on ensin 13 henkilöä joiden kanssa kommunikointia seuraan ja sitten on seurattavia asioita ja kymmenen ruutua vielä tyhjänä.

 

Lyhyesti aukeama on lyhyttä päiväkirjaa varten, tilaa on vain tuo yksi rivi ja siihen pitää valita päivän tärkeimmät asiat.

 

Väreissä sivulle väritän vuorokauden ajankäyttöni. Pitää varoa liian tarkaa hommaa, sillä se ei tule onnistumaan, jatkumaan pitkään, mutta tyyliin: nukkumassa, kotona, menossa, vieraita, lapsenvahtina, maataloustöissä. Ja sitten on tyhjää, johon voisi tulla painotilasto, vaikka jatkoon tulee erillinen sivu painon ja verenpaineen seurantaan, siihen tulee toinen sarake mun miehelle, sillä se tulee olemaan yhteinen projekti.

 

img058.jpg

 

Nämä neljä aukeamaa olen suunnitellut olemaan samat joka kuukausi.

 

Välissä on jo lista pakastimessa olevista jouluruuista, eli siinä on suunnilleen tammikuun ruokalista. Ihan kirjan taakse olen jo kirjoittanut joulujuttuja ensi joulua varten. Suunnittelen, että tämä kirja on vuodeksi, koska sivuja on melkein kaksisataa, voin vapaasti listätä tarpeellisia listoja, taulukoita ja träkkereitä. En kuitenkaan lähde sille tielle, että minulla pitäisi olla kaikkea mitä miultakin netistä löytyy. Siellä on paljon mielialan seurantaan, mutta sitä en koe tarvitsevani, voin sitten vaan kirjoittaa bujooni jonkun päivän kohdalle paksulla punaisella kynällä: vituttaa, se riittää mulle, sitten kun on asioiden vatvomista siskon kanssa, niin avaudun päiväkirjalleni, silloin ajatukset kirkastuvat ja hoksaan tilanteen. Toinen suosittu träkkeri on veden juonti, mutta sitäkään en tarvitse, liikunnasta laitan vain tärkkeriin rastin, mun lajit on yksinkertaisia ja olen jopa opettanut itseni pois sykemittarin, askelmittarin ja muiden laitteiden käytöstä. Jos tulee tarvetta niin sitten teen omasta terveydestäni träkkerin, mutta sitäkään en juuri nyt tarvitse, enkä toivottavasti pitkään aikaan. Kuun lopulla on pään magneettikuvaus ja sen tuloksia saan toivottavasti taas odottaa viikkoja, ensin keskussairaalasta ja sitten vielä yliopistollisesta.

 

Sisällysluettelo on viimeisenä. Aivan alussa on merkkien ja värien selitykset, sitten on future log ja to-do lista, noista otan sitten asiat ison kirjan viikottaisiin to-do listoihin. En kyllä oikein teidä mikä ero noilla on, tietyt jutut on selviä, mutta sitten on niitä, etten tiedä kumpaan ne kuuluvat, mutta liekö sillä niin merkitystä. Laitoin myös otsikot: kiitollisuus, tapasin, käytiin, ja tilin saldon seurannan, vaikka muuten en raha-asioita seuraa.

 

img056.jpg

 

Nyt sivut ovat tuollaisia luonnoksia, mitä ne ovat kuukauden kuluttua, jaa-a. Tuohon pikku kirjaan en liimaa mitään isompaa, muutama washi on sivujen laidoissa, niitäkin laitan nuukasti, ettei kirja pullistele halki. Kirjoitan pääasiassa kuulakärkikynällä ja väritän puuväreillä. Merkkilistassa näyttää olevan kaksi kertaa: tehtävä poistettu ja toinen merkkikin puutteellinen. Värien käyttöä merkkeinä kehittelen vielä lissää. Eri sanat viittaa eri taulukoihin. Muutamat noista väreistä on ollut mulla käytössä jo vuosia. Laitan sitten kuun lopulla kuvia, jos sivut ovat sellaisia, että kehtaa näyttää.

 

Huomenna aloitan pikku bujoni kanssa uuden vuoden.

 

Hyvää uutta vuotta!

SE