Nyt on Esikoisen kylvöt sillä mallilla, että meikäläinen vetäytyy syrjään. Viljat on kylvetty. Esikoinen kylvää vielä nurmea sekä viljapeltoon että ilman suojaviljaa ja saatan mennä äestämään, mutta nyt kun on puitavat kylvetty, helpotti yksi ressi. Ja toinen on se, että aitoja on saatu paljon kuntoon ja kaksi nautalaumaa kolmesta on jo laitumella.

Olen tehnyt aina välillä hommia pihassa ja Valkoisessa kasvihuoneessani ja muistiinpanoja on ruttuisissa muistikirjoissa, joista kirjoittelen niitä koneelle itselleni muistiin, kunhan joudan. Paljon taimia on vielä vailla paikkaa tai sitten ovat väärässä paikassa. Juuri nyt on niin märkää, että pysyn sisällä. Kotityöt ovatkin pahasti rästissä, mutta ei haittaa.

Liiterin rakentaminen ei ole tietenkään edennyt nyt ollenkaan, mutta Pojalla on juhannuksen jälkeen lomaa ja hän voi tulla auttamaan ainakin katon teossa, kunhan kattopellit tulee.

Nyt tuntuu sille, että yksi etappi vuodenkierrossa on saavutettu, emme kuitenkaan ala Ukonvakkoja juhlimaan, vaan menemme huomenna kirkkoon messuun, kun pitkästä aikaa saa mennä kirkkoon sisälle istumaan koko messun ajaksi. Yksi etappi sekin, vapautuminen koronarajoituksista.

IMG_5842.jpg

Tämä lapsuudenkodistani muistoksi tuomani pieni syreenin juurivesa kukkii nyt ensimmäistä kertaa.

$€