Oon vähän funtsinut, että alan kirjoittamaan tänne kaikenlaisia sekavia ajatuksiani, ihan vaan mitä mielessä liikkuu, kai se joskus voi olla päiväkirjaa, tilanteen kartoittamista, tosiasioiden kirjoittamista muistiin, tajunnan virtaa. Aikaisemmin olen kirjoittanut vastaavaa tänne http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=81&t=64499&start=60 ja tänne http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=66837&start=150 tuo ensimmäinen vaatinee kirjautumisen?

Taustasta ihan vähän perusjuttuja: mulla on mies (1960) ja neljä lasta:

Esikoinen (1984), Vanhempi miniä (1984), Kekkuli (tammikuu 2013)

Poika (1987), Nuorempi miniä (1988)

Tyttö (1989) Vävykokelas (1984)

Kuopus (1990)

Muita henkilöitä mun elämässä ovat Äiti (1926), joka asuu samassa pihassa meen kanssa ja minä suurelta osalta hoitelen äitini asioita, arkirutiininsa hän tekee omatoimisesti ja sitten on Sisko, jonka kanssa asiat ovat mielenkiintoisia, epäselviä ja vaihtelevia.

24.5 (lauantai)

klo 15.45

Istun Esikoisen pihassa, tässä varjossa on ihan hyvä istuskella, kun tuuli raikastaa ilmaa, oikeastaan käy turhankin kova tuuli, helle ja myrsky on aika kuivaava pari ja kun muutenkin on kuivaa, tulee tällä menolla liian kuivaa, kasvit nuutuu, metsäpalon vaara on suuri. Nyt on voimassa vartoituksia: metsäpalo- helle- ja sadevaroitus.

Menen sisälle. Esikoinen lähti vaimonsa kanssa jonkun kaverin synttäreille. Hiljaista, Kekkuli nukkuu, hänen toinen mummonsa (&co, 7 hengen tiimi) istuttaa kaalia, sitten koko suku taas syö kaaleja, niin ja vähän muutkin ihmiset.

Mun mies on tekemässä sisarustensa kanssa jakoa vanhemiensa tavaroista, kiinteästä omaisuudesta ja rahoista. Vähän jännittää miten se iso sisarussarja tappelee. Mies lähti eilen (perjantaina) iltapäivällä ja tulee joskus huomenna, kävi äänestämässä ennakkoon, joten sen puolesta ei tarvitse kiirehtiä kotiinpäin. Mun anoppi kuoli helmikuussa. Elämä on ollut yhtä perunkirjoitusta ja perinnönjakoa, ainakin Pojan suunnalla, koska Nuoremman miniän pappa kuoli vuosi sitten, toinen pappa heinäkuussa 2013, isä joulun alla ja mummu nyt keväällä ja jakamatta ja siivoamatta oli myös pari vuottaa sitten kuolleen isän tätin tavarat siellä isän asunnossa. Ja mitä tulee tavaran kuskaamiseen sinne, tänne, kierrätykseen, kirpparille ja roskiin, niin ennen syksyä meidän pitää saada oma asuntomme tyhjäksi, muutamme Rajalaan ja täältä siirtyy Esikoisen huusholli meille.

Ihan ei ollut ateria täydellisen terveellinen karppiateria, hedelmäkarkkeja, Pirkka Karuselli, pussillinen ja korvattomasta tonttumukista lämmintä vissyä, on se pullo jääkaapissa, mutta ehti lämmetä autossa tulomatkalla.

Kuopus lupasi käydä katsomassa nautoja ennen kuin Suomi-ottelu alkaa. Laitettiin hänen kanssaan puolenpäivän jälkeen pari paalia rehua pöytään ja paali pahnoja petiin, eiköhän ne siellä lämmössä lötkötä ja juo kupeista raikasta vettä, tuskin ne paljoa syö, naudat ei paljon helteellä viitsi syödä, no Kuopus talikoi rehua lähemmäksi ja mää käyn sitten vielä pihatolla, kun olen ajellut täältä kotiin, Vanhempi miniä lupasi tulla joskus yhdeksän aikoihin, Esikoinen otti pyörän mukaan ja tulee sitten joskus perässä.

Hyi hiki! Mittari näyttää ikkunassa tasan +30 ja se on aivan varjossa.  Mitenhän nuo kaalintaimet selviävät tässä säässä?

Ja eteenpäin kirjoitettu 25.5

Sitten näin kirjahyllyssä huonekasvikirjan ja selasin sen läpi, se oli uudempi, kuin omani ja siinä oli monta nykyajan huonekasvia, jotka puuttuvat omastani. Kun olin oikaissut väsyneen ruhoni takkahuoneen sohvalle, Kekkuli heräsi, hän ei pitänyt tilanteesta, äiti oli poissa ja mummun naama ärsytti, mutta kyllä me alettiin päästä yhteisymmärrykseen ja suuresti helpotti kun vaippa vaihdettiin kuivaan ja vatsa lusikoitiin täyteen jukurttia, broilerikiusausta en edes yrittänyt tarjota hänelle, ei helteellä niin tukeva ruoka maita, Kekkuli syö muutenkin vähän vaihtelevalla innolla. Vähitellen hän pääsi vauhtiin, aika vekkuli Kekkuli! Sitten vasta kun äitinsä tuli, hän laittoi ison vaiheen päälle, no, äitinsä antoi myös vauhtia, ei mummo sillai uskalla pienen miehen kanssa riehua.

Vähän särki päätä, kun lähdin kotiin. Tein reissuni Tytön autolla, en ole ajanut sillä koskaan ennen, ihan napakka Volkkari, mutta siitä kuului kuoppaisella yksikkötiellä aika rajua kolinaa etupäästä, pikatiellä se kulki rämisemättä.

Tulin kotiin 21.30, päätä särki, kävin moikkamassa nautoja, kaikki ok, kirjoitin Esikoiselle tekstarin, että ei tarvi tulla aamulla tänne, me päjätään Kuopuksen kanssa, laitoin telkkarin auki ja oikaisin sille sängylle joka sattuu nyt olemaan telkkarin edessä, nukahdin, heräsin klo 24, telkkari pauhasi, lehmät huusi, se kuului hyvin, täällä oli kaikki ovet ja ikkunat selkosen selällään auki, laitoin telkkarin kiinni, menin sänkyyni, mutta lehmät huusi edelleen, ei niiden pennut tottele äitejään!, eikun kampesin itseni pystyyn ja laitoin läpsyt jalkaan ja laahustin paitulissa ulos, kaakosta metsän takaa kuului voimakkaat tanssimusiikin rytmit, melkein sai sanoista selvän, ja kolme juniorinautaa piti bileitä pihassa, ihan muuten vaan tai sitten olivat innostuneet naapurin musiikista, karsinan veräjä oli auki, taputin käsiäni ja huusin niille: menkää karsinaan bailaamaan ja niin ne menivät, laitoin veräjän kiinni ja menin nukkumaan, päätä särki edelleen.

Heräsin klo 2.päätä särki ja tajusin miksi särki: mun piti juoda iltapäiväkahvit sillä aikaa, kun Kekkuli nukkuu päikkäreitään, mutta en mää mitään kahvetta muistanut keittää, mutta totesin olevan vähän aikainen aamukahvin aika, painoin pääni tyynyyn ja nukahdin.

Heräsin klo 4, päätä särki, painoin 79 kg, päätin keittää kahvit, kuului ukkkosen jyrinää, join pelkkää mustaa kahvia, menin mukini kanssa ulos, satoi muutaman ison pisaran, kuljin kahvimukin kanssa pitkin ja tein kaikkea, jotta ukkossade saisi luvan tulla, kiskoin turhat tepselit pois seinästä, laitoin ovet ja ikkunat kiinni, heittelin verannalta sateen uhkaamat työvaatteet eteiseen, nostelin saapaat verannalla seinän viereen, työnsin pellit kiinni. Koska päätä särki, enkä uskonut pystyväni nukkumaan, menin keräämään pihasta sellaista tavaraa suojaan, jota mahdollinen kova tuuli levittäisi, on pihassa paljon romua, kun kolmannes talon sisuksista on purettu, koko systeemi pesuhuone-sauna-kodinhoitohuone-takkahuone-työhuone-työvaatetilat, niin sitä menossa olevaa tavaraa on, mun iso pakastin on henkilöauton peräkärryssä menossa Rajalaan, mutta sinne kellariin pitäisi tehdä sille kunnon paikka. Tiellä meni musta Saab pohjoiseen, menikö Tyttö ja Vävykokelas Vävykokelaan porukoitten mökille? Tuleeko ne sitten päivällä täällä käymään? Koska vielä viideltä särki päätä, nielaisin kaksi Asperiinia, sitten olin nukahtanut ennen kuin kello soitti 6.45. Ei mitään sadetta tullut, ukkonen kolisteli kaukana. Kävin vessassa, painoin 78 kg.

Oli nälkä, eilen illalla söin vain hunajamelonia ja join vissyä. Söin Ruispuikulan ja laitoin voita ja juustoa päälle. Join teetä, laitoin sekaan makeutusainetta. Naudoilla oli ruokaa pöydässä, talikoin sen lähemmäksi, kun Kuopus herää saa kärrätä jauhoja niille, ne säkit painaa paljon, kun niissä on vehnää, ohraa ja härkäpapua ja mun mies on täyttänyt ne omien voimiensa mukaan, kyllä kaurajauhosäkkejä nostelisin ja noitakin, jos olis pakko, mutta saa Kuopus jotakin tehdä, kun asuu täällä ja syö meen jääkaapista. Kävelin hakemassa lehden, vien sen ja eilen ostamani leivinjauheen äitille, kunhan hän on ensin kuunnellut rauhassa radiojumalanpaljeluksen.

Nostin työvaatteet eteisestä takaisin verannan naulakkoon, jos vaikka tulisi sade ja kastelisi ne, pilvi on auringon edessä ja jostakin kaukaisuudesta kuuluu ukkosen jyrinää. Kello on 9.40, Kuopus nukkuu vielä, naudat on ihan hiljaa, kun hän herää juodaan kahvit, taas on nälkä? Sitten mennään hoiteleen naudat, Kuopus saa ajaa paalisilppuria, kun mää oon toistaiseksi kieltäytynyt se aparaatin käytöstä, perjantaina meillä oli vähän äksöniä, kun multa tippui paalipihdit silppuriin, onneksi Kuopuksella on hyvät aistit ja nopeat refleksit, mitään ei mennyt rikki, jopa hydrauliikkaletkut säilyi ehjinä, Kuopuksella oli kyllä aika temppuilu, jotta sai ne pihdit sieltä ylös, ihan hyvin koulutettu konepioneeri. Ei ollut mun syy, että ne tippu! Mun mies oli laittanut ne pihdit etukuormaajaan, se jousi ei vaan ollut lauennut ja lukko mennyt kunnolla kiinni, se siitä.

Laitanpa kahvia tippumaan!