Vappuaaton lumet olivat sulaneet vappuaamuun mennessä, piha näytti harmaalle.  Maikki painoi nappia ja radio soitti vielä kappaleen loppuun ennen uutisia. Trump oli ollut sata päivää presidenttinä ja haaveili edelleen rakentavansa aidan Meksikon rajalle.

Illalla Maikki oli ollut siskonsa luona vierailulla. Siellä oli puhuttu Maikin siskon pojan tyttöystävästä, jonka vain Maikki oli tavannut. Kun muut kyselivät, että millainen tyttö oli, Maikki oli vastannut sen suuremmin ajattelematta:

  • Ihan nätti tyttö se oli, ei ollut mikään ituhippi, eikä ollu kulmat tai huulet täynnä lävistyksiä eikä tatuointejakaan näkynyt.

Sitten Maikki huomasi, että siskon tyttö katsoi häntä pahasti. Tyttö on vegaani, jolla on sekä lävistyksiä että tatuointeja. Nyt Maikin piti miettiä, miten seuraavalla tapaamiskerralla pystyisi selittämään siskon tytölle, ettei tarkoittanut tälle mitään pahaa, hän ei vaan huomannut, että kyseinen tyyppi oli paikalla.

Muuten Maikilla oli asiat hyvin, niin hyvin, että pelotti, että kohta tulee huonoja uutisia. Jospa ainakin isot asiat menisi nyt pitkään hyvin. Hän yritti pitää pelon kaukana itsestään. Hän tiesi, että nyt piti tuntea onnellisuutta ja iloa sairauksien vakaasta tilanteesta, eikä pilata hyvää miettimällä sitä, että mitä pahaa voi seuraavaksi tapahtua. Hän rukoili hapuilevin sanoin, että Jumala varjelisi hänet sairauksien pahenemiselta ja kaikelta muultakin pahalta. Samalla hänen mieleensä tuli, että pitäisi soittaa Heppa-siskolle, koska hän ei ole ollut moneen kuukauteen missään yhteydessä siskoonsa ja yleensä hän on soittanut kerran kuussa.

Vappu ei ole Maikin juttu, hän ei osaa hassutella eikä juhlia. Pääsiäiseksi ostamansa punaviinipullo oli vielä kaapissa avaamattomana ja nyt hän ajatteli säästää sen juhannukseksi. Ilmapallot ovat Maikin mielestä inhottavan natisevia, selkäpiitä karmii niiden kitinä. Muun vappukrääsän Maikki pitää täysin turhana, hänelle tulee paha mieli, kun hän ajattelee, että miten surkeissa oloissa lapsityövoimalla niitä hilavitkuttimia on tehty. Ja mikä roskan määrä syntyykään. Jätefirmat saavat paljon raaka-ainetta. Ostakaa, käyttäkää, laittakaa roskiin, kyllä siitä vielä saadaan uusioraaka-aineita ja energiaa.

Maikki etsi hyllystään vanhan vappumusiikkilevyn ja laittoi sen soimaan. Hän asettui sohvalle rennosti kuuntelemaan ja mietti, että missä hänen ylioppilaslakkinsa mahtaa olla. Mutta sitten hän tuli siihen tulokseen, ettei kannata etsiä, miksi sitä pitäisi päässään ollessaan yksin kotonaan sisällä. Maikki ei lähtenyt ulos vappuhulinaan, sillä häntä ahdistaa suuri ihmisten määrä, eikä sillä ole hänelle mitään. Miksi hän söisi sokerisen munkin ja joisi sokerista simaa, nehän ovat epäterveellisiä.

 

 

$€