Jääkaapin ja kellarin tyhjennys.

Keitin borssia kuten monesti aikaisemminkin https://satuetainen.vuodatus.net/lue/2014/02/soppaa ja nytkin tuli niin paljon, että osa päätyy pakastimeen puolivalmiina. Siihen meni viimeiset viimekesän naapurista saamani punajuuret, pikkasen juuria kasvattaneet porkkanat ja kaalin jämä. Mun miehellä on tapana ostaa keräkaali ja pitää sitä keittiön pöydällä ja kuoria siitä lehtiä voileipänsä päälle tai sitten syö niitä muuten vaan. Nyt tästä kaalista oli jäljellä vähän ja silppusin sen soppaan. Lisäksi laitoin runsaasti sipulia, maustepippureita, lehtiä laakeripuustani ja paljon sekalaista kuivaa yrttisilppua, jota olen sekoitellut viime kesän sadosta, valkosipulia, suolaa ja liemivalmistetta. Tämä on ihan kasvisjuttu, mutta lisään siihen valmistaessani lopullisesti lihaa tai lihavalmistetta, tänään laitoin nakkeja. Maustekurkkua ja etikkaa sitten vasta valmiiseen soppaan. Kyytipojaksi smetanaa.

IMG_5472%20%282%29.jpg

Keittäessäni yrtit asettuivat kehälle ja maustepippurit ja laakerinlahdet ovat omissa haudutuspusseissaan.

Tämä on nyt sitten menneen satokauden viimeinen borssi kattilallinen. Kellari on tyhjä, (siis ruuasta, taimia on) mutta pakastimesta löytyy vielä paljon marjoja ja omenasosetta, keräkaalia, kukkakaalia ja kesäkurpitsaa. Niitä sitten syömme ja minä alan koulimaan taimiani tuoreen ruuan toivossa. Jospa kylväisin salaattia? Miten se kasvaisi ikkunalla? Enpä siinä kokeilussa paljon häviäisikään, muutaman salaatin siemenen.

$€