Pitääpä taas vaihteeksi kokeilla kaikkea sellaista mitä ei välttämättä tuota yhtään mitään.

IMG_5417%20%282%29.jpg

Meillä pidetään keräkaalia pöydällä ja mun mies kuorii siitä lehti kerrallaan leipänsä päälle tai syö muuten vaan. Lopulta jää kanta jäljelle. Minäpä laitoin kannan multaan. En tiedä mitä tapahtuu, mutta tuntuu, että se on juurtunut kiinni. Se on ollut tuossa jo pari viikkoa. Tällaista en ole enne kokeillut, mutta kerran kävi niin, että keväällä oli kellarissa varsin mätä kaali, jonka kannoin ulos. Sinä vuonna satoi sopivasti sen päälle ja kuinkas ollakaan kohta se kukki. En muista mitä sille tapahtui, en kuitenkaan siemeniä saanut. Siihen saattoi hyökätä rapsikuoriaiset, eikä minulla ollut intoa pelastaa sitä.

IMG_5410%20%282%29.jpg

Laitoin tässä joskus kaksi porkkanaa, joissa näytti olevan kasvupisteet tallessa, maitopurkkiin ja vähän multaa ympärille. Olenko omavarainen, saanko syksyllä kerätä porkkanansiemeniä.

IMG_5405%20%282%29.jpg

Punajuurikkaat saavat yrittää samaa kuin porkkanat. Tai sitten me syömme niistä lehdet. Näkee.

IMG_5414%20%282%29.jpg

Valkosipulit oli lähtenyt kasvamaan ja tökin ne ruukkuun multaan. Nuo on ihan kaupasta ostettuja ulkolaisia valkosipuleita. Missä muuten on ne mun talvivalkosipulit, joita en syksyllä istuttanut maahan, laitoinko ne kellariin ruukkuun. Ehkä löydän en ennen juhannusta jostakin.

Ostin myös paprikan, sen me söimme, mutta siemenet kylvin. Kippasin kaikki yhteen ruukkuun. Voin vaikka koulia erilleen, kunhan nyt ensin itävät, kylvin en eilen.

$€