20.4.

Taimet (tomaatin lähinnä, ei munakoisot ja paprikat) olivat viime yön kasvarissa peitettynä.

Iso ja pieni laakeripuu ulos, puumainen jäi vielä kasvariin.

Istutin vedessä juurtuneita pistokkaita ruukkuihin: enkelinsiipi, kiiltoliisukka, pelakuita, punalehti, joulukaktus, tomaatti, arkijuoru, pelakuu, puukaktus, punalehti, tuoksuliisanjuoru

Kaivoin toisten kasvien ruukuista pitsi-itulehden ja nukkatyräkin taimia.

Vein tulilatvan kasvariin.

 

21.4.

 

Kylvin: rahkapurkkeihin lehtikaali, persilja, timjami

Koulin toisen kylvöerän munakoisot rahkapurkkeihin yms.

Laitoin äitini ison kiinanruusun isompaan ruukkuun, se on nyt 2 m korkea. Esikoinen sitoi sen narulla kattoon kiinni, niin pysyy suorassa.

Laitoin vaaleanpunaisella kukkivan pelakuun ja peräkamarin pelakuun isompiin ruukkuihin ja kummatkin keittiön ikkunalle.

Lisäsin peräkamarin isoon joulukaktukseen multaa. Toin molemmat purppurajuorut meille, laitan ne pistokkaiksi ja vien sitten yhden takaisin piirongin päälle.

Toin peräkamarista viimeiset kaksi pelakuuta pois, kituvat isoissa ruukuissa. Ei niistä kauniita saa, mutta jos lähtevät kasvuun, voin napsia pistokkaita.

Vein pieniä huonekasveja peräkamariin kasvamaan.

 

22.4.

Koulin toisen erän tomaatteja. Zuckertraube, Moneymaker. Vielä on kahdessa purkissa koulimatta, mutta taidan antaa niiden olla koulimatta.

Leikkasin eilen tuomani purppurajuorut pistokkaiksi. Kannot saa olla kasvarissa ja kasvaa lisää pistokkaita, jos kasvavat.

Sinisarjat ovat hengissä, on vihreitä lehtiä tulossa. Ovat edelleen pesuhuoneessa.

 

23.4.

Vaihdoin aamulla kasvarissa yön taimien päällä olleet kuitukankaat kasvuharsoon, tuntui niin viileälle, aurinko ei paistanut ja kävi kylmä tuuli.

Vein isosamettikukka laatikon kasvariin, olivat itäneet. Iltapäivällä vein kääpiösamettikukatkin kasvariin. Samalla otin harson pois ja nostelin taimia hyllyille ja harvakseltaan kasvualustan päälle kuten muinakin päivinä olen tehnyt.

 

25.4.

ITL ilmoitta, että tällä seudulla oli viime yönä 2,5 astetta pakkasen puolella. Peitetyt taimet menestyi hyvin kasvarissa. Peittämättömät tomaatintaimet päätyhyllyllä sai vaurioita, mutta liiterin seinustan hyllyllä ylhäällä olleessa ei ole hallan merkkejä. Yö oli tyven.

Oxalikset kasvaa.

Pieni kapmaankriinumi kasvaa.

Sinisarja kasvaa. Kaikki em. on vielä pesuhuoneessa.

Timjamit on itänyt. Ovat tuvassa.

Lehtikaaleissa on taimia, vein ne kasvariin.

Kaksi kasvihuonekurkkua on itänyt, on tuvassa.

Mummonpalsamit on itänyt, on tuvassa. (milloin kylvin ne? 21.4.?)

Ulkona on hengissä: piparjuuri, saksankirveli, köynnöspinaatti, iisoppi, syysmaksaruoho, ruohosipuli, pillisipuli, ilmasipuli, käärmeenlaukka, talvivalkosipuli, litulaukka, kääpiökurjenmiekka, mäkimeirami, idänunikko, siperianunikko, kirahvikukka,

Ulkona on ilmeisesti kuollut: kaikki salvia lajikkeet, timjami, kehtolehti, osa neidonkielistä,

 

26.4.

Kylvin kurpitsat, kesäkurpitsat ja lisää kasvihuonekurkkuja.

Kannoin taimet kasvarista sisäsaunaan ja tuulikaappiin, osa tuli tänne kamariinkin. Saavat olla nyt ainakin vappuun asti täällä. Tuli siinä iltalenkki meikäläiselle, jos kävin 50 metrin päässä jotain yli 20 kertaa, niin eikö siitä tule parin kilsan lenkkeily. Kasvariin jäi pelakuita, koulimattomia tomaatintaimia ja huonekasvien rontteja, ne peitin, siellä on myös puumallinen laakeri, sitä en peittänyt, muut laakerit päätyivät varaston ovipieleen, niille heitin harson päälle.

 

IMG_7382.jpg

 

$€