Tänään on ohjelmassa munajuustoa ja lanttulaatikkoa sekä pikkupojat tulee meille, koska niiden äiti ja isä pitävät yhteisen kodin raivaus- ja siivouspäivän. Pojat ovat niin meneväisiä ja vilkkaita, että ei nyt mitään suuria piparitalkoita pidetä, mutta niin joulusta kuin heidän intonsa kestää.

 

IMG_0028.jpg

 

Pitää tehdä lanttulaatikko aivan alusta asti tänään, kun ei ole tuossa pienessä pakastimessa tilaa, että olisin tehnyt lanttusoseen aikaisemmin valmiiksi. Ei muuta kuin lisää puita hellan pesään. Munajuusto lilluu jo herassa jäähtymässä, on vielä kuumaa.

Laitan kinkun vasta huomenna aamulla uuniin, ei tarvitse yöllä vahtia paistumista ja kun porukat tulee tänne joulupäivänä niin meille kahdelle riittää, että saadaan kinkkua illalla saunan jälkeen, sillai kun vanhaan aikaan. Myös rosollin eli sallatin ja italiansalaatin tekeminen jää huomiselle, ovat sitten syöntikuntoisia koko joulun ajan. Sitten pitäisi olla muonaa valmiina, kunhan lämmittää ja nostaa pöytään.

Tänään ja huomenna pitää sitten siivota minkä viitsii, jaksaa ja haluaa. Huonekasvit olen jo raivannut, kyllä on pimeys tuottanut paljon kellastuneita lehtiä, ja lisää tulee, toivottavasti keväällä on vielä jotakin vihreää jäljellä.

Rauhallista joulua.

$€