img909.jpg

Luulin, että nykyaika on armoton minulle pullealle, ylipainoiselle tai läskille, miten nyt haluankin itseäni kutsua, mutta eivät ole tainneet ajat miksikään muuttua.

Ompelutöihin kyllä pitäisi ryhtyä, eikä tönkiä vanhoja lehtikasoja. En suunnittele ompelevani itselleni mekkoa tai takkia, mutta keväällä kuuluu käydä läpi kaikki villasukat: hyvät laitetaan talteen kesän ajaksi, niitä tarvitaan syksyllä, mutta huonoista pitää parsia miehelle kesäsukkia, joita hän pitää kumisaappaissa. Niiden ei tarvitse lämmittää, riittää, että imee kosteutta, siis jalkahikeä. Saman voi tehdä omille sukille, mutta itse en käytä kovin paljoa kumisaappaita, koska ostin syksyllä maiharit. Ne on Sievit ja tykkään niistä kovasti, nakkaan vuotavat Haini roskikseen, enkä tarvitse ollenkaan kumisaappaita. Noissa maihareissa pidän ohuempaa sukkaa. Pitäisi ostaa siihen tarkoitukseen hyvät sukat. Ostin yhdet, mutta ne eivät ole hyvät, vaikka eivät olleet mitkään halppissukat.

Katsoin sääennustetta ja tuli sellainen olo, että nyt kevät räjähtää käsiin. Kallarissa talven olleet kasvit ovat vielä jäässä, muutamia olen nostanut hangelle sulamaan.

2018_04_04_4497.jpg

Sieltä ne tulee, vaikka hanki on alla. Ostin syksyllä kirpparilta pallukoita, joissa luki "talvivalkosipuli". Kesä nayttää mitä niistä tulee, mutta talvea eivät näytä pelkäävän.

 

SE