Tajunta virtaa, neljäs osa.

 

Mitä on elämä. Kuolemaa, sairautta, kiukkua, kidutusta, vihaa, köyhyyttä, hätää, nälänhätää, sotaa, pahuutta, valheita, rikoksia, hylkäämistä, petoksia. Missä on syntymän ilo, terveys, hyväntuulinen auttaminen, yltäkylläisyys, rikkaus, totuus, rehellisyys, huolehtiminen, luottamus ja pyyteetön rakkaus.

Etsin vain omaani. Haluan, että minua arvostetaan. Haluan nauttia elämästä. Mutta onko elämä nautintoja varten. Eikö se riitä, että Jumala on tehnyt minusta ainutlaatuisen ja pitää minua suuressa arvossa.

Pitääkö perääntyä, jotta saa pidettyä rauhan yllä. Pitääkö rauhan vuoksi antaa periksi omista mielipiteistä, periaatteista ja ideologioista. Pitääkö seistä sillä paikalla minkä on valinnut, eikä hyppiä paikasta toiseen.

Onko yksinäisyydessä pahinta se, että joudun yksin kantamaan taakkani vai se, etten saa auttaa ketään toista hänen taakkansa kantamisessa.

Vaatiiko toisen kanssa eläminen, ystävyys, täydellistä sopusointua vai ovatko pienet näkemyserot vain hyvästä.

Yksinäisyys antaa tilaa omalle elämälle. Aikaa vapautuu sosiaalisesta toiminnasta. Asettuuko oikea määrä automaattisesti kohdilleen vai kannattaako asiaa pohtia ja säätää

Kerjäänkö tunnustusta. Minkähän takia.

 

kuvio2.jpg

 

$€