Mitä elämässä pitää seurata. Montako seurantataulukkoa pitää taiteilla bujoon, tracker toisensa viereen. Onko painonseurantataulukossa ruutu joka päivälle vai riittääkö yksi joka viikolle. Veden juonti on yksi seuratuimpia asioita ainakin naisten bujoissa. Kaksi litraa päivässä. Jos seuraankin sitä, että montako kertaa yössä käyn vessassa. Seuraamista riittää: useinko saunon, useinko liikun, useinko kastelen huonekasvit, tiskaan, siivoan, ja mitä vielä. Kaikki pitää olla kirjattuna ylös, jos ei ole merkintöjä, ei ole ollut toimintaakaan.

Onko pakko seurata uutisia, piirtää käyrää koronatartunnoista ja listata Excelille sairaalassa olevat ja teholla makaavat. Pitääkö seurata myös kuolleiden lisääntyvää lukua. Napsia screenshotseja punertuvasta Suomen kartasta. Pitää olla asioista selvillä, jotta tietää, että missä tartuntaketjut kulkevat ja uskaltaako vielä käydä ruokakaupassa vai pitääkö ruveta kuluttamaan kotivaraa, mikä onkin näin syksyllä runsaimmillaan. Ja metsästä voi hakea täydennystä, kun hirvikärpäset ovat käyneet vähälukuisemmiksi, sekin auttaa, kun iso hikinen oma mies kulkee edellä ja houkuttelee hirvikärpäset niskaansa.  

 

img305%20%282%29.jpg

 

Mun pitää nyt pyörittää tätä samaa asiaa moneen kertaan päässäni. Asiahan on niin, että mihinkään tapaan ei saa juuttua liikaa kiinni. Kun nyt kirjoitan muistelmia lapsuudestani lähtien, koen, että kaikki tieto on tärkeää ja jokainen muisto kannattaa kirjoittaa ylös ennen kuin sen unohtaa. Ja nyt haluan, että tämän päivän tapahtumat on kirjoitettuna ylös, nyt kun ne tapahtuu, ettei niitä tarvitse jättää muistin varaan, mutta ei jokaista kotityön käännettä voi, eikä kannata kirjoittaa. Mielialako määrää tarkkuuden. Olen myös huomannut, että silloin kun tapahtuu eniten, kirjoittaa vähiten. Jostakin kotona nyhjätystä päivästä on yli sivu tekstiä, mutta sitten lukee vain: ristiäiset, ei muuta. Sekö päivä jäi tarpeeksi mieleen muutenkin ja siitä puhuu muutkin, mutta miksi en kirjoittanut ylös sitä, että mitä mummot puhuivat, niitä oli kahdessa sukupolvessa paikalla. En kirjoittanut, koska en enää illalla jaksanut ja puhuin mieheni kanssa juhlista.

 

 $€