1.2.

Yksikään paprika tai chili ei ole itänyt. Varmaankin liian kylmä, vaikka ovat uunin päällä.

2.2.

Yksi paprika on itänyt.

5.2.

Tilasin siemeniä Maatiaisesta

6.2.

Toin äitin peräkamarista pois huonovointisia talvehtijoita. Olen pikkasen kyllästynyt pelakuiden talvettamiseen, mutta kai noiden latvoista napsin muutamia pistokkaita ja vien ne vanhat sitten pois. Miksi minulla on tuoksupelakuita, eivät edes juurikaan kuki, taidan lopettaa niiden kasvattamisen.

Äitin asunnossa pitkäksi venynyt tyyriä katkesi matkalla, teenkö pistokkkaita vai kompostia.

Vein äitille pirtin ikkunalle: tuoksupielikin, kaksi enkelinsiipeä ja vihreän rönsyliljan.

7.2.

Käärein tuvan kuivakukat paperiin ja vein kasvariin, ehkä päätyvät kompostiin vai käytänkö niitä vielä johonkin koristeeksi.

8.2.

Kävin läpi äitiltä tuomani kasvit. Leikkasin tyyriän siitä kohtaa mistä se oli taittunut, latvasta tein pistokkaita, ehkä 30 kpl, leikkauspinnat kuivuvat nyt. Kaksi isoa tuoksupielikkiä leikkasin 10 cm korkeudelta, latvoista otin pistokkaita. Kaksi pelakuuta niistä on hengissä. Sitruunamelissa ja kynteli voivat lähteä kasvamaan, mutta rosmariinin laitoin pois. Tyhjentämiäni ruukkuja on 9, niissä oli punalehtiä, pelakuita ja tulilatvoja. Mullat ja moskat vein kasvariin, sekoitan kasvualustaan.

Paprikoita ja chilejä itää, siinä yhdessä taimessa aukeaa sirkkalehdet ja lenkkejä näkyy useita. Olen yrittänyt pitää ne lämpimässä, jopa haaleassa leivinuunissa.

9.2.

Maatiaisen siementilaus on postitettu.

Toin äitini peräkamarista pois: oleanteri (iso, rutikuiva), kreikanmeirami (hengissä), timjami (kasvussa), 2 pelakuuta (hengissä), kiinanruusu (saattaa olla hengissä), ruelia (kuollut), orkidea (kuollut), 2 pikkubegoniaa (kuolleita)

10.2.

Tyhjensin kasvarin pöydän tavaroista, talvehtivista kasveista ja tyhjistä ruukuista.

Uunin päällä oleviin kahdeksaan ruukkuun, joihin ei ole ilmestynyt paprikan tai chilin tainta, kylvin kuhunkin kolme munakoison siementä.

Paprikan ja chilin taimia näkyy nyt tarpeeksi, osa on vielä koukulla, osalla jo sirkkalehdet auki. Ovat keittiön pöydällä lampun alla. Osa pitää koulia, osa on omissa ruukuissaan.

 

$€