Tomaattien taimien kasvatussysteemi on sellainen, että leikkaan taimiruukuksi matalan palan maitotölkistä. Jäljelle jäävän suoran osan laitan talteen ruukun korottamista varten. Yläosan taitokset joutavat roskiin.

Kylvin yhden siemenen kuhunkin tölkinpohjaan. Laitoin nämäkin uunin päälle itämään. Pitää olla tarkka uunin lämmityksen suhteen, pitää olla lämmin, muttei liian lämmin. Tomaatin ja paprikan paras idättämislämpötila olisi 22 – 24 astetta ja munakoisolle saisi olla vielä vähän lämpimämpi. Meillä normaalisti on sisällä reippaasti alle 20 astetta, mutta nyt taitaa olla uunin päällä liki 30, onkohan se liikaa.

IMG_5432%20%282%29.jpg

Mummonpalsameita kylvin rahkapurkkeihin, joihin iskin puukolla reiän pohjaan. Aluslautaseksi sopii hyvin soppakuppi. Minä ja mieheni syömme rahkaa ja äitilleni vien kaupasta soppaa. Teen itse hänelle isoissa erissä perunaruokia ja pakastan: silakkalaatikkoa, perunalaatikkoa, kiusauksia ja makaronilaatikkoa. Mutta jotenkin sopat haluan ostaa hänelle kaupasta.

IMG_5434%20%282%29.jpg

Nyt ei voi leipoa sämpylöitä tai muutakaan, koska on pöytä täynnä purkkeja.

 

$€