Keräsin kuvia siitä miten tein jouluruokia ja mitä niistä tuli.

2013_12_27_IMG_0445-normal.jpg

Olen tehnyt piparit samalla ohjeella aina 80-luvulta asti. Niistä tulee kovia ja tästä taikinasta voi rakentaa vaikka piparitalon. Koristeluun en jaksa kovin kummasti keskittyä, mutta kyllä nuo kelpasivat.

2013_12_26_IMG_0443-normal.jpg

Joulutorttuja tein vasta jouluna, en yhtään aikaisemmin. Teen ne kaupan taikinasta juuri ennen tarjoilua, koska ne ovat hyviä lämpiminä, ja valmistaminen on niin helppoa ettei kannata ensin tehdä valmiiksi ja sitten lämmitään. Puolenkilon paketti taikinalevyjä olis papastimessa ja luumuhilloa on kans, joten ehkä tulevian pyhinä ne syödään pois. Vaikka taikinalevyjä vois pitää muutenkin pakkasessa, niistä saa nopeasti leivoksia tai pasteijaa, jos tulee kokkisota-tilanne, tee niistä mitä sattuu olemaan ostettuna. Kai muistatte sen teeveeohjelman, neljäkö ostosta siellä kassissa sai olla?

2013_12_24_IMG_0355-normal.jpg

Aattona keskipäivällä syötiin riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa. Syötyä tuli, kun muuta ei ollut tarjolla, kinkkukin oli siinä vaihessa vielä uunissa, kun laitonkin sen paistumaan vasta aamulla.

2013_12_24_IMG_0352-normal.jpg2013_12_24_IMG_0349-normal.jpg

Laitoin heti aatto aamulla juurekset kiehumaan. Tämä ei ole mun lempipuuhiani, mutta kerran vuodessa teen rosollia, vai onks pakko?

2013_12_24_IMG_0366-normal.jpg2013_12_24_IMG_0367-normal.jpg

Onhan sitä syöty ja oikeastaan se on hyvää, mutta sitä on edelleen jäljellä, kippaan sen kompostiin, se jo jäätyikin jääkaapissa, joka taas keksi kehittää sisäänsä pakkasta.

2013_12_24_IMG_0361-normal.jpg

Paketillisesta Raketti-spagettia lähdin kehittelemään italiansalaatin tapaista ruokaa. Silppusin sekaan maustekurkkua.

2013_12_24_IMG_0374-normal.jpg

Ja heitin päälle kaksi pussillista Apetit-herneitä sulamaan.

2013_12_24_IMG_0370-normal.jpg

Siinä oli salaatin pohja valmis, jota sitten tuunasin valmiiksi sitä mukaa, kun edellinen tuli syödyksi. Lihavalmisteeksi tyttö oli ostanut  Snellmannin voileipäkinkkua ja itse tein majoneesia tarpeen mukaan ja siihen sekoitin heti omenan palat, etteivät ehtineet tummua. Pussista kaadoin sekaan valmista juustoraastetta. Salaattia tuli kaiken kaikkiaan paljon, mutta se on kaikki syöty.

Nappiruoskuja en suunnitellut tekeväni, mutta suolasienipurkista tuli niin söpöjä kangasrouskuja, että keitinpä kuitenkin.

2013_12_24_IMG_0351-normal.jpg2013_12_24_IMG_0368-normal.jpg

Kuva liemestä, jossa kelluu kanelitanko, neilikoita ja inkiväärin juurakon pala, ei nyt sitten olekaan missään, mutta eipä siinä sen kummempaa, sokeria sulamassa etikka-vedessä. Tätä söi aika moni, mutta vähän on vielä jäljellä, sen maku vaan paranee päivien myötä, se ei ole parhaimmillaan heti. Ja sitten kävi niin, että vieläkään en ole tehnyt sienisalaattiani, se osa rouskuista on jääkaapissa...jäässä. Odotan kunhan tulee mahaan tilaa niille. Sipulia on odottamassa sienseuraa, näkee tuleeko salaatti vai päätyvätkö voin sekaan pannulle.