Aluksi keitin:

1 kg naudanjauhelihaa (DIY)

600 g keräkaalia suikaleina

200 g sipulia

200 g lanttua

300 g porkkanaa

7 laakerinlehteä (DIY)

2 rkl maustepippureita

5 valkosipulinkynttä

3 l vettä

Sitten otin noin puolet edellisestä puolikypsänä ja tein borssin tyylistä soppaa

Borssi

noin puolet edellisetä

2 l vettä

1 rkl neilikoita

1 dl sellerinlehtijauhetta (DIY)

12 pientä punajuurta 800g

1 rkl suolaa

1 dl etikkaa, vähempikin olisi riittänyt

Kuva0766-normal.jpg

Toisesta puolikkaasta alkuperäistä soppaa tein minestronen tyylisen sopan

Minestrone

noin puolet alkuperäisestä

200 g pakasteherneitä

400 g purkki ruskeita papuja

400 g purkki valkoisia papuja tomaattiliemessä

Ja tässä vaiheessa soppa siirtyi pakastimeen, se vaatiin aikanaan pientä säätöä, mitään pastan tyylistä en siihen lisää, jotta pysyisi vähän karppi-tyyppisenä, eihän nämä sopat hiililihydraatittomia ole, mutta vähän sinnepäin.

 

Jauhelihan raaka-aine, vaarallisin lehmä mitä meillä on koskaan ollut, katsoo tässä vielä vauhkolla katseellaan, ihan hullu, mutta todettiin Eviran älykkyystestissä normaaliksi ja on nyt rauhallisena jauhelihana pakastimessa sekä jääkaapissa vaakkumissa mureutumassa, mahtoiko jäädä vaihde päälle?

siirappifotospattu-normal.jpg

Tässä soppa kiehuu alkuun, pippurit lilluu haudutuspussissa.

2014_02_04_IMG_1116-normal.jpg

Punajuuren punainen kiehuva borssi näytti tällaiselle:

2014_02_04_IMG_1117-normal.jpg

Tässä minestronen kirjavuutta, millaista siitä sitten lopulta tuleekaan? Se on kylmää ja rasva paakkuina.

2014_02_05_IMG_1126-normal.jpg

 

SE