Aluksi keitin:
1 kg naudanjauhelihaa (DIY)
600 g keräkaalia suikaleina
200 g sipulia
200 g lanttua
300 g porkkanaa
7 laakerinlehteä (DIY)
2 rkl maustepippureita
5 valkosipulinkynttä
3 l vettä
Sitten otin noin puolet edellisestä puolikypsänä ja tein borssin tyylistä soppaa
Borssi
noin puolet edellisetä
2 l vettä
1 rkl neilikoita
1 dl sellerinlehtijauhetta (DIY)
12 pientä punajuurta 800g
1 rkl suolaa
1 dl etikkaa, vähempikin olisi riittänyt
Toisesta puolikkaasta alkuperäistä soppaa tein minestronen tyylisen sopan
Minestrone
noin puolet alkuperäisestä
200 g pakasteherneitä
400 g purkki ruskeita papuja
400 g purkki valkoisia papuja tomaattiliemessä
Ja tässä vaiheessa soppa siirtyi pakastimeen, se vaatiin aikanaan pientä säätöä, mitään pastan tyylistä en siihen lisää, jotta pysyisi vähän karppi-tyyppisenä, eihän nämä sopat hiililihydraatittomia ole, mutta vähän sinnepäin.
Jauhelihan raaka-aine, vaarallisin lehmä mitä meillä on koskaan ollut, katsoo tässä vielä vauhkolla katseellaan, ihan hullu, mutta todettiin Eviran älykkyystestissä normaaliksi ja on nyt rauhallisena jauhelihana pakastimessa sekä jääkaapissa vaakkumissa mureutumassa, mahtoiko jäädä vaihde päälle?
Tässä soppa kiehuu alkuun, pippurit lilluu haudutuspussissa.
Punajuuren punainen kiehuva borssi näytti tällaiselle:
Tässä minestronen kirjavuutta, millaista siitä sitten lopulta tuleekaan? Se on kylmää ja rasva paakkuina.
SE
Kommentit