Salaatin taimet ovat varsin hentoja ja venyneitä, koska niille ei ole ollut tuvassa hyvää paikkaa, ovat jääneet arvojärjestyksessä toiselle sijalle tomaattien, munakoisojen ja kaikenlaisten paprikoiden jälkeen.

IMG_0028%20%282%29.jpg

Onko sitten mitään järkeä yrittää kasvattaa salaatin taimia. Mut-ku tämä hassu hullu hortonomi nyt vaan kasvattaa. Ensinnäkin, jospa saisin aikaista satoa, kyllähän metsä ja pientareet kohta kasvavat vihreää, mutta salaatissa on parempi maku. Toisekseen, ei tarvisi käydä usein kaupassa, onhan siellä salaattia, eikä yksi pussi paljon maksa, mutta kun katsoo kilohintaa, se onkin korkea vetisille lehdille.

Koulin salaatin taimet vessapaperirulliin. Yllättävästi virkosivat, vaikka alku ei ollut hyvä. Taitaa olla vain yksi kuollut. Olen yllättynyt.

Eilen laitoin tuon kopparin läpinäkyvään muovilaatikkoon ja kannoin aurinkoiselle saunan seinustalle iltapäiväksi. Kansi oli raollaan.

20210414_122852%20%282%29.jpg

Tässä ovat saunan seinustalla. Vähän huvittaa, tuo laatikko on rikki, olen teipannut sitä ja laittanut pohjalle tueksi sanomalehden ja nyt joku ukkeli katselee tuolla silmälasit päässä.

Takana on parvekelaatikossa taimia, jotka ovat olleet tuossa talven ja kuolleet. Samoin valkoinen ruukku on ollut talven ulkona, siinä ollaan hengissä, mutta menee varmaan muutama viikko, kun tunnistan taimet, ovat pieniä, eikä mitään merkintää mitä ovat.

Olisi haave saada raivattua tuohon saunan seinustalle paikka kasveille, nyt ensin taimille ja kesällä siihen voisi laittaa auringonkukkia.

 

Hyviltä näyttävät eivät ole kärsineet liiasta paisteesta, eivätkä kylmästä. Tänään menevät taas ulkoilemaan, on lämpimämpi sääkin kuin eilen.

$€